האם יש אמת בסגולותיהם של רימון ושום?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/06/2016 | 17:40 | מאת: יונתן

שלום על השום ידוע כבר מזמן, על הרימון יותר בשנים האחרונות מדברים כמדומני שיש גם מחר של פרופ' מבית החולים רמב"ם בנושא. כל כך שהוא מוריד לחץ דם, כולסטרול, ועוד. האם יש אמת בדברים? מה התועלת הבריאותית שיש בזה? יש המלצה רפואית שכזו? ועל מה מדובר? על שיני שום שלמים לבלוע? כמוסות שום שקונים בחנות טבע גם טוב? וכן לגבי הרימונים, האם מיץ רימונים שקונים? (יש טבעי בקירור, יש גם בהקפאה) מה המינונים? תודה

יונתן שלום, לרימון יש תכונות נוגדות חמצון אך הכמויות לאפקט קליני ותוספת הקלוריות והסוכרים הופכים את התועלת לבלתי מעשית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים