דליפה במסתמי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/05/2016 | 21:15 | מאת: יעל

שלום רב. אני בחורה בת 31. מטופלת ivf זה שנתיים עברתי 7 שאיבות בהרדמה עברתי ניתוח לפרוסקופיה והסטרוסקופיה בהרדמה. עברתי לידה שקטה עם זירוז אפידורל וניתוח להוצאת השליה. אחרי התהליכים התחלתי להתקשות בעליה במדרגות ממש קשה לי לעלות במדרגות ובעליות אני נורא עייפה וכבד לי במקום לא ממוזג.גם במשרד העבודה.נתנו לי אקוקרדיוגרפיה והתגלתה דלף קל ב2 מסתמי הלב אורוטרלי וטריקוספידלי. הרופא משפחה אמר לי אהה לכולם יש את זה לא צריך לא מעקב לא קרדיולוג כלום.. חייבת לציין שאני ממשיך בטיפולי פוריות. עדיין קשה לי לעלות במדרגות ועליות. האם באמת אין צורך בעוד בדיקות?? הנחיות?? טיפול??? משהו??האם כן חשוב לקבוע לרופא מומחה?

יעל שלום, הממצאים באקו לב הם שכיחים מאד, לרוב אין להם משמעות קלינית, והם אינם מסבירים את קוצר הנשימה והירידה ביכולת הגופנית. קוצר נשימה יכול לנבוע מסיבות רבות, החל מכושר גופני לקוי והעדר פעילות גופנית וסיבות נוספות רבות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים