טיפול במסתם אורטלי בצינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/05/2016 | 01:16 | מאת: מנשה

שלום רציתי בבקשה לברר האם אפשר להפריד שני עלים שנדבקו במסתם האורטלי בעמצות צינתור ולא בניתוח לב. והאם אפשר האים מבצעים פעולה כאזות גם מתי שאין דליפה קשה או פגיעה בתפקוד חדר שמואל תודה רבה

מנשה שלום, ניתן להחליף מסתם באמצעות צנתור גם במקרים בהם המסתם הוא ביקוספידלי (דו עלי במקום תלת עלי). אין מדובר בהפרדה של העלים, אלא בהשתלת מסתם. ההתוויה להחלפת מסתם בצנתור היא גיל מתקדם או סיכון מוגבר בניתוח. במסתמים ביקוספידליים, פעמים רבות ההיצרות נגרמת בגיל צעיר יותר. הסיכון לדליפה סביב המסתם מעט גבוהה יותר במסתם ביקוספידלי המטופל באמצעות צנתור. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים