צינתור וירוטואלי - לב (בדיקה טומוגרפיה ממוחשבת)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/05/2016 | 09:10 | מאת: שרה

דוקטור שלום, אפרט יותר את תוצאות הבדיקה: נסרקו עורקי הלב LAD D1 D2 M1 M2 RCA PDA PL - ללא היצרות מלבד CX - רובד דופני מסויד, גורם לאי סדירות דופנית, ללא היצרות. מה פירוש גורם לאי סדירות דופנית?

שרה שלום, אנא ראי את תשובתי הקודמת. ניתן להמשיל עורק עם אי סדירות לצינור שיש עליו חלודה או אבנית אשר גורמת לדופן להיות לא גמישה ולא חלקה. הדופן אינה תקינה, אך אין בעורק היצרות המגבילה את זרימת הדם. לא נדרשת התערבות פולשנית, אך דרוש איזון גורמי סיכון וטיפול תרופתי מתאים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים