בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/05/2016 | 13:46 | מאת: שרה

ד"ר שלום, בסיכום תוצאת הבדיקה נירשם: רובד דופני מסויד גורם לאי סדירות דופנית, ללא היצרויות. מה פירוש הדבר? כל שאר הממצאים - ללא היצורויות

שרה שלום בפנייתך לא צויין איזו בדיקה נעשתה ואילו עורקים נסקרו (עורקי הלב, התרדמה, אחרים?) לפי התשובה יש עדות לטרשת עורקים (רובד טרשתי על דופן העורק), אך אין היצרות של החלל או הפרעה לזרימת הדם. במקרים דומים דרוש לרוב שינוי באורחות החיים, המנעות מעישון וטיפול תרופתי לאיזון גורמי הסיכון. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים