מתי מפסיקים פלויקס ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/05/2016 | 08:07 | מאת: רונן

אני בן 47, עברתי צנטור לפני שנה עם סטנט אחד. לוקח כעת טבעפירין ופלויקס. בדר"כ בתום שנה, הקרדיולוג מורה להפסיק את הפלויקס. על פי מה הוא מחליט ? האם רצוי לעשות לפני כן בדיקת דם לקרישות יתר של הדם ? בדיקת טסיות דם ?

רונן שלום, הפסקת פלביקס כעבור שנה מהשתלת הסטנט מקובלת מפני שתוך זמן זה (ואולי אף קודם לכן) התייל המתכתי של הסטנט מכוסה כולו ברקמת העורק ופוחת הסיכון לתרומבוזיס בסטנט. אם במשך השנה לא היו ארועי לב, אין צורך בבדיקות נוספות לתפקוד הטסיות או לבדיקת פקטורי הקרישה. תודה על פנייתך לפורום

05/05/2016 | 16:26 | מאת: רונן

בדר"כ ההערכה היא כי הצלקת מסביב לתומכן, תחלים לחלוטין בתום שנה. האם יכול להיות שאצל אנשים מסוימים זה לוקח יותר זמן ? לפעמים כשאני נמצא בתקופה לחוצה, אני מרגיש לעיתים רגישות קלה באזור הצנתור. כמו פצע שהגליד ועדיין רגיש. אני מקווה שבתום שנה וחצי זה יעלם לגמרי. מה דעתך ?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים