מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/05/2016 | 21:37 | מאת: אהרון

שלום אני בן 22 עשיתי אקו לב הכול תקין חוץ מי במסתם אורטלי נכתב MILD TO MODERATE AI M/P FUSION OFAORTIC LEAFLET רצתי בבקשה לדעת מה הפרוש של האבחנה ואם ישנם מיגבלות בסוגי פעילות גופנית עקב ממצא זה הקרדיולוג שלי אמר לי שאם מבין מאמץ תקין אז אין מגבלה גם בפעילות אינרובית זה מאוד חשוב לי לקבל חוות דעת שניה היות ואני מאוד הואהב פעילות אנירובית אבל לא רוצה להזיק לעצמי תודה רבה

אהרון שלום, לפי בדיקת האקו קיים חשד למסתם אאורטלי ביקוספידלי (דו עלי). זהו מצב מולד בו המסתם בנוי משני עלעלים במקום שלושה. מצב זה אינו מגביל בפעילות גופנית כל עוד תפקוד המסתם סביר ואין תסמינים, אך יש לבצע מעקב תקופתי אחת לכמה שנים כדי להעריך את תפקוד המסתם ואת קוטר אבי העורקים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים