שאלה לגבי פעימות לב חזקות...

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/04/2016 | 22:35 | מאת: יניב

שלום הנני בחור צעיר בן 22 ובריא באופן כללי. יש לי אלרגיה,עקמת בחזה ומידי פעם רפלקס וגם בטן רגישה. אק"ג רגיל יצא תקין ובדיקות דם רגילות תקינות. שמתי לב שאני מסתכל במראה רואים בבירור בעין בצידי הגרון ומתחת לגרון(בצלעות שמתחת לגרון)וגם באזור השדיים ולמעלה,בקיצור בכל בית החזה העליון בעיקר למעלה קרוב לגרון כולל הצדדים וגם בבטן העליונה את האזור זז כנראה לפי דפיקות הלב,והדבר מעט מטרד אותי. כאילו החזה העליון רועד מהדפיקות.(אני רזה מטבעי).האם הדבר תקין?וממה יכול להיות?לא מהווה מלחת לב? במשפחתי הסטוריה של מחלות לב. בנוסף לפעמים במנוחה אני מרגיש את פעימות הלב שלי כאילו הן חזקות ללא דופק מהיר. במיוחד בשכיבה או בתנוחות ישיבה מסויימות. האם הדבר נורמלי?

יניב שלום, בצעירים עם מבנה גוף רזה ובית חזה עם עיוותים, טבעי הדבר שפעימות הלב נראות דרך בית החזה. אין הדבר מעיד על בעיה בלב. רצוי לבצע לפחות פעם אחת אק'ג ואקו לב לשלול הפרעה מבנית של הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים