כולסטרול רע ולחץ דם00000

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/04/2016 | 11:50 | מאת: לימור

ד"ר שלום אני בת 42 עם יתר לחץ דם מטופלת בנורמיטן 25 מ"ג פעמיים ביום עדיין לחץ הדם לא ממש מאוזן בממוצע הוא 135/85ביצעתי בדיקות דם סוכר 85 שומנים בדם 137 כולסטרול טוב 55 כולסטרול כללי 219 Non-HDL Cholesterol 164 LDL-Cholesterol 137.8 mg/dl בדיקות קרישה PT (Seconds 14.3 I.N.R 1.1 PTT 30.4 האם הבדיקות האלה תקינות? כולסטרול? האם מגדיל סיכון בגלל לחץ דם? ואיך הלחץ דם?

לימור שלום, ערכי לחץ הדם וערכי רמות השומנים בדם הם ערכים רציפים. ממחקרים באוכלוסיה הוגדרו רמות נורמה מותאמות לגילאים ולפרופיל גורמי הסיכון האחרים, וכן הוגדרו יעדים כדי להקטין את הסיכון לתחלואה של לב וכלי דם. הנורמיטן, כמו שאר חוסמי הבטא, אינו נחשב כטיפול קו ראשון מומלץ ללחץ דם, אלא אם יש סיבה נוספת המצריכה האטה של הדופק. בהתאם לשאר גורמי הסיכון כגון סיפור משפחתי, קיומה של מחלת לב כלילית, רמות הסוכר בדם, משקל עודף או עישון, על הרופא להחליט האם יש צורך בטפול תרופתי להורדת הכולסטרול או לשינוי תרופתי לאיזון לחץ הדם. על פניו נראה שאינך זקוקה לטיפול תרופתי נוסף, אלא לשינוי אורחות חיים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים