מינון ליפיטור והשפעה אפשרית על הדופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/04/2016 | 04:52 | מאת: יצחק

שלום ד'ר האם כאשר מינון הליפיטור הועלה, ואז הופיעו כאבי שרירים, עשוי גם להופיע פרפור פרוזדורים? יש קשר בין הדברים? אני שואל היות וכאשר מופעים כאבי שרירים סימן שישנו אפקט שלילי של הסטטין על השרירים והיות והלב הוא גם שריר, האם הוא יכול להגיב בהפרעת דופק כמו פרפור פרוזדורים או רפרוף שלהם?

יצחק שלום, הסטטינים אינם מעלים את הסיכון לפרפור פרוזדורים. נזק ישיר לשריר הלב מסטטינים, בניגוד לנזק לשריר פריפרי הוא נדיר בהרבה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים