התקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/01/2016 | 16:29 | מאת: שלומי

שלום רציתי לשאול מה הקשר בין פרפור פרוזדורים להתקף לב. קראתי שחמישית מהתקפי הלב נגרמים על ידי פרפור... שאלה נוספת , מהי הדרך המומלצת לבחון מצב עורקים בהתחשב בעובדה שיש גורמי סיכון...האם אקו במאמץ , האם צינתור וירטואלי? תודה

שלומי שלום, אין קשר ישיר בין פרפור פרוזדורים (עליות) לבין התקפי לב. חלק מהלוקים בהתקף לב יחוו הפרעת קצב מסכנת חיים אשר נקראת פרפור חדרים וגורמת לדום לב. בחולים עם גורמי סיכון, יש לבחור את הבדיקה הנכונה ביותר בהתאם לגיל, להסתמנות הקלינית, לעבר הרפואי ולממצאים בבדיקות העזר השונות. מגוון הבדיקות כולל בדיקות פיזיולוגיות כגון אק'ג במאמץ, מיפוי לב, אקו במאמץ ובדיקות אנטומיות כגון CT של עורקי הלב או צנתור כלילי. בחולים אסימפטומטיים לעיתים לא נדרשות בדיקות עזר נוספות למעט שיחה עם רופא. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים