כאב בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/01/2016 | 12:45 | מאת: עדי

שלום רב אשמח אם תוכל להסביר את ההבדלים בין כאב טיפוסי ממקור ללבי לבין כאב ממקור אחר ( חרדה , שרירים וכ"ו ) תודה רבה

עדי שלום, כאב טיפוסי למחלה כלילית יציבה הוא בעל אופי לוחץ, שורף או מעיק, במרכז החזה, אורך מספר דקות, מתגבר במאמצים ולעיתים מקרין לזרועות, לכתפיים, ללסת התחתונה או לגב. לכאבים יכולים להתלוות הזעה, בחילות או חולשה קיצונית. הכאבים אינם מתגברים בנשימה עמוקה. במצב של אוטם, הכאבים לרוב עזים יותר, בעלי אופי לוחץ בדרך כלל, אינם משתנים עם הנשימה ומופיעים במנוחה. כאבים שאינם טיפוסיים הם לרוב בעלי אופי דוקר, אינם קשורים למאמצים, לעיתים מתגברים בנשימה עמוקה ומשכם או ארוך או שניות בודדות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים