עורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/01/2016 | 12:49 | מאת: עופר

שלום כשמבצעים עיסויים לאדם עם אוטם בלב, איך עוזרים העיסויים אם העורק בעצם סתום? האם העיסוי מועיל גם לעורק החסום או רק לעורקים שנשארו פתוחים? בזמן ביצוע צנתור בלב, בין אם צנתור דחוף או שלא, הכלים עצמם תופסים את נפח כלי הדם, זה לא פוגע בלב אם מדובר בצנתור מורכב וממושך (בפרט בצנתורים של החלפת מסתמים)? תודה

עופר שלום, עיסוי לב נחוץ לאנשים אשר חווים דום לב כתוצאה מפרפור חדרים בעת התקף לב. בעת פרפור החדרים הלב אינו מתכווץ ותפוקת הלב אפסית. בזמן זה לא מגיע דם לאיברי הגוף כולם ובפרט למוח. העיסוי מאפשר הזרמת דם למוח ולאיברי הגוף עד לשוק החשמלי המסדיר את פעילות הלב ומחזיר אותו לפעילות המאפשרת תפוקה מספקת. בהמשך ניתן לבצע צנתור ולפתוח את העורק החסום, שהוא הגורם להפרעת הקצב. הצנתרים המשמשים להתערבות בעורקי הלב והמסתמים, מתופעלים כך שחסימת החלל תהיה חלקית, לזמן מוגבל והפעולה תהיה בטוחה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים