מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/01/2016 | 23:39 | מאת: נינה

שלום עברתי היום מיפוי לב עם חומר (ללא הליכה על מסוע). בת 60 ועברתי 2 צינתורים לפני כמה שנים. סכרתית ולחץ דם מאוזן עם תרופות הוזרק לי חומר מאחיב כלי דם והיו לי קצת לחץ בראש ובגב העליון. הרופא הסביר שזה בגלל החומר. כעת נזכרתי שאתמול - 14 שעות לפני הבדיקה אכלתי עוגה שהכילה קקאו היום ראיתי באינטרנט שאסור לצרוך מוצרי שוקולד וכו לפני הבדיקה בנוסך הפסקתי לפני 3 ימים ליטול את כדור קרדילוק 2.5 בעצת הרופא האם ההרגשות שהרגשתי שייכות לחומרדיפיקידמול שהוזרק לי או בגלל שיש לי חסימה בכלי דם או אולי בגלל הקקאו תשובה תהיה לי בעוד כמה ימים אודה על תשובתך

17/01/2016 | 23:51 | מאת: נינה

שאלה נוספת. אחרי שאני אוכלת ארוחה גדולה יותר או מכילה יותר פחמימות, יש לי כאבים בגב עליון (בין השכמות) כשאני הולכת היתכן שזה בגלל היצרות או חסימה? האם יש קשר בין סוכר גבוה בדם (אני סכרתית) לבין אנגינה פקטוריס או חסימה מסויימת. בשעות הבוקר או אחרי ארוחה דלת קלוריות זה לא קורה

נינה שלום, הופנית לבדיקה כדי לשלול קיומה של היצרות בעורק כלילי, כך ששאלתך האם הדבר ייתכן צריכה להיות מופנית לרופא אשר הפנה אותך לבדיקה. התחושה הלא נעימה בעת הבדיקה נובעת מהזרקת הדיפירידמול. סוכרת היא גורם סיכון משמעותי לטרשת ולהיצרויות בעורקי הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים