כאב בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/11/2015 | 13:10 | מאת: תאופיק

שלום רב, אני גבר , בן 40 בריא בדרך כלל, סובל מעודף משקל (142 ק"ג, גובה 187), בתהליך דייטה כרגי עושה בדיקות שנתיות ,תקופתיות מהעבודה שכוללות בין היתר בידוקת שומנים, כימיה, מאמץ ועד היום היו תקינו אני עובד כמנהל בכיר באחת החברות הגדולות במשך ולכן לא עושה מאמץ גבוהה לאחרונה התחלתי להרגיש תחושה של כאבים בחזה, אין נקודה מסויימת במקביל גם התחלתי לסבול מ צרבת וכאבים בבטן עליונה , כאבים שנרגעים מעט אחרי שאוכל משהו הייתי אצל רופוא משפחה אשר עשה לי את הבדיקות הבאות 1. א.ק.ג - בראה כי יש לי פעימיה חדרית אחת בלבד, בבדיקת א.ק.ג אחר לא ראינו את הפעימה 2. בדיקת מאמץ - תוצאה תקינה , בסיכום נרשם סבירות נמוכה לאיסכמיה במאמץ 3. בידקת הולטר לב- עדיין לא בוצע 4. בדיקות אקו לב- עדיין לא בוצע, מחכה לתור 5. בדיקות דם: ספירת דם, כימיה שכוללת תפקוד כב,כליה,שומנים, מלחים (סודיום, אשלגן- תוצאות תקינות אני סובל מלחץ דם קל בממוצע 147/92 - הוא המליץ לי לקחת כדור אחד ביום נורמלול 25 אני בינתייםממתין לבדיקת אקו לב והולטר ומאוד לחוץ ומפחד שיש משהו לבבי ומחכה סתם אינני סובל מקוצה נשימה, יש לי כאבים ישנים שמקום הצוואר ולאחרונה מעט החמירו אני רוצה גם לציין בבוקר כאשר קם משינה אינני מרגיש את הכאבים בחזהף הם מופיעים מייד אחרי שמתחיל את יום העבודה שלי ויושב מול המחשב אודה לך מאוד אם תוכל להמליץ מה לעשות בינתיים, האם לחכות לשאר הבדיקות שיסתיימו עד 16.12 או לרוץ לקרדיולוג ולא לחכות אני במתח רב

תאופיק שלום, כאבים בחזה בנוכחות גורמי סיכון דורשים התייחסות. אם האק'ג במנוחה תקין, בדיקת מאמץ תקינה היא ממצא מעודד השולל בסבירות גבוהה מחלה כלילית קשה. חשוב לאזן את גורמי הסיכון מוקדם ככל האפשר, לרבות המנעות מעישון, איזון תרופתי של לחץ הדם וערכי הכולסטרול, מעקב וטיפול בערכי סוכר חריגים, המשך פעילות גופנית ודיאטה. הפעימות המוקדמות הן כנראה ממצא מקרי ללא משמעות קלינית ואם האק'ג תקין, סביר שגם בדיקת האקו תהיה תקינה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים