פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/11/2015 | 13:03 | מאת: אבנר

שלום רב בן 38 סובל מפרפור כבר 15 שנה 'על לב תקין' בשנתיים האחרונות החמרה ומשהו כמו 10 ארועים חוזרים . עד לפני שנתיים נטלתי סוטלול ובמשך 10 שנים היו רק 2 ארועים ב3 חודשים אחרונים התחלתי אמודריון שגם איתו תכיפות הארועים גבוהה ( אחת לחודש) בשלב זה מפחד מאוד מאבלציה והקרדיולוג שלי אמר שאם ימשיך ככה , ייתן דילול יותר רציני ( פרדקסה לעומת אספירין כיום) וייתן כדור להאטה וישאיר בפרפור... מהם הסיכונים להשאר במצב כזה? לטענתו במחקרים שנעשו אין שום הבדל בתוחלצ החיים בשתי גישות הטיפול ורק הרגשת החולה היא שמנחה אם להתעקש על סינוס או לא... אשמח לשמוע את דעתך המלומדת

אבנר שלום, למרות שפורום זה אינו דן בהפרעות קצב, פרפור פרוזדורים התקפי בגיל צעיר ללא מחלת לב מבנית ועם דרוג CHADS נמוך (דרוג להערכת הסיכון לארועי מוח) אינו דורש טיפול נוגד קרישה. בגיל צעיר ולאנשים פעילים לא נהוג להמליץ על טיפול קבוע באמיודרון בשל שיעור גבוה של תופעות לוואי. השארת הקצב בפרפור פרוזדורים קבוע בגיל כה צעיר אינה מוצדקת ועלולה להביא להגדלה של העליות ולהפרעה מסתמית בעתיד. במקרה המתואר, אבלציה לבידוד וורידי הריאה היא בעלת יעילות גבוהה בהפחתת ארועי פרפור פרוזדורים והסיכון בטכניקות מודרניות הוא נמוך. כדאי להתיעץ עם אלקטרופיזיולוג להסבר מפורט על היתרונות אל מול הסיכונים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים