כאב בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/11/2015 | 11:44 | מאת: אלונה

שלום רב אחי בן 47 הגיע למיון בעקבות כאב בחזה נשאר 10 ימים וביצע צנתור שנמצא תקין לפי הבנתי (שכן למחלקת הפנימית לא הגיע כלל קרדיולוג לשאול/לבדוק אותו) הצנתור בוצע בשל הכאב וממצא באקו לב ביצע ב2014 אקו לב תקין כאשר לפני חצי שנה באקו - חדר שמאל בגוגל תקין ודפנותיו אינן מעובות.לחץ המילוי תקין.קייימת היפוקניזיה של הדפנות,יותר בולטת של המיחצה,דפנות אחורית תחתונה ולטרלית אחרוית תחתונה.מקטע פליטה מוערך ב 40% מבנה ותפקוד מסתמים מיטרלי ואאורטלי תקין. התכווצות חדר ימני שמורה. בהשוואה לבד קודמת ישנה פגיעה בהתכווצות דפנות חדר שמאל . מהירות זרימה בדופלר - abnormal left verticular wall motion - normal תפקוד סיסטולי כולל של החדר השמאלי - ירוד במידה בינונית איכות הדמייה - בינונית. רופא המשפחה אמר אי ספיקת לב בביהח אמרו אולי דלקת שריר הלב 2 האבחנות נשמעות מלחיצות ..... לפני הכאבים המליצו לו על מיפוי לב שמן הסתם טרם בוצע ואני חודשבת האם רלוונטי היום לאחר שביצע צנתור אשמח להכוונתך - במה יכול להיות קשור הסיפור הזה ומה עליו לעשות האם תיתכן טעות בפענוח - רשום איכות הדמייה בינונית אגב אקג ובדיקות הדם שמבצעים עם ההגעה לסורוקה היו תקינים תודה רבה

אלונה שלום, לירידה בתפקוד החדר השמאלי ללא עדות למחלה כלילית יש אבחנה מבדלת. אם הירידה בתפקוד היא קבועה ולא חולפת, ייתכן שמדובר בקרדיומיופתיה (מחלה של שריר הלב) שם כללי לסל מחלות מסיבות שונות אשר אחת מהן היא דלקת בשריר הלב עם נזק קבוע. אי ספיקת לב היא תסמונת קלינית של קוצר נשימה במאמצים, אי סבילות למאמץ ואגירת נוזלים. ייתכן מצב שבו יש ירידה בתפקוד החדר השמאלי ולא תהיה הסתמנות קלינית של אי ספיקת לב ולהיפך. המצב דורש ברור על ידי קרדיולוג אשר יתרשם מתרשים האק'ג, ממצאי הבדיקה הגופנית והמהלך הקליני בשילוב עם ממצאי האקו. בדיקת MRI של הלב יכולה לתת אינפורמציה רבה על מבנה שריר הלב, האזורים הפגועים ולתרום למציאת הגורם. לפי התאור, נדרש טיפול תרופתי קבוע למניעת התדרדרות נוספת בתפקוד הלב ומעקב סדיר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים