פעימות מוקדמות חדריות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/11/2015 | 08:56 | מאת: גילת

שלום רב, שאלתי נוגעת לפעימות מוקדמות חדריות מהן אני סובלת כבר כמה שנים. התופעה החלה לאחר גיל 40. כיום בת 45. עם אקו לב תקין לגמרי בכל בדיקות האקו שעברתי. לציין כי בכל בדיקות ההולטר היו פעימות חדריות בודדות, אך גם רצופות בהיקף של 300 לערך על פני היממה. בעבר היה לי אירוע vt עם דופק 130 ו7 פעימות רצופות (במקרה תועד ע"י מכשיר הולטר). מאז מקבלת נורמלול בהמלצת הרופא . לטענתו בהינתן אקו לב תקין אין דאגה מאירוע הזה ומהפעימות המוקדמות. יש ימים בהם אין לי כלל פעימות (או שהן ממש בהיקף מצומצם - שמתי לב כי הדבר קורה בסמוך למחזור חודשי (אני בת 45). אך כשבועיים מתום הווסת, אני חשה פעימות מוקדמות רצופות ורבות בעיקר בשעות הערב הן המנוחה והן במאמץ. תופעה זו נמשכת כמה ימים ואז שוב יש רגיעה בהיקף הפעימות. האם יש קשר בין מצב הורמונלי לפעימות ותדירותן? האם כדאי לבצע בדיקות? האם בהינתן אקו לב תקין יש מקום לדאגה מהפעימות ותדירותן?תודה

גילת שלום, אינני מכיר קשר בין פעימות מוקדמות למחזור ההורמונלי. אם הפעימות אינן במורפולגיה המעידה על סיכון מוגבר, ובהעדר מחלת לב מבנית, הסיכון הוא נמוך. תודה על פנייתך לפורום

14/11/2015 | 16:49 | מאת: גילת

תודה רבה על התשובה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים