דופק מינימלי34 בהולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/11/2015 | 01:19 | מאת: יוסף

שלום ד'ר בן 56 עברתי השבוע הולטר לב כמעקב ובמיוחד עקב תחושת דופק לא סדיר מזה כמה שנים שאני מרגיש פעימות מוקדמות,וזה אובחן אצלי בלופ רקורדר, יש לי ברדיקרדיה טבעית ידועה כבר שנים, בתחילת שנה היה לי רפרוף פרוזדורים, שנקבע שקרה עקב רמת אשלגן,3.2 מאז אני עם טומבקור 50* 2 ליום וקרדילוק חצי כדור מ1.25 מינוך כזה עקב ברדיקרדיה טבעית שיש לי בהולטר הקודם הדופק המינימלי לפנות בוקר היה 39 ההולטר הקודם בוצע לפני שנה, בהולטר הנוכחי, ב7 בבוקר נרשם דופק של מינימום 34 המקסימלי היה 84 והממוצע 55 סינוס שאלתי, האם דופק מינימלי 34, מגיע לגבול המסוכן? האם ערך כזה יכול להוביל לדום לב? האם צריך להיתיחס לזה , או שזה עדיין תקין? תודה

יוסף שלום, אם הדופק האיטי לא מלווה בתסמינים של טרום עלפון או עלפון ואינו מלווה בהפרעת הולכה משמעותית בתרשים האק'ג, לרוב המספר לכשעצמו אינו מדאיג. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים