בבקשה הסבר ומשמעות- צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/11/2015 | 22:21 | מאת: דני

אמי עברה צנתור.בת 87 . בסיכום נכתב כי " ב- 1999 צונתרה ,נמצא שתל ורידי ל-RCA חסום.הפעם בצנתור שתל LIMA תקין, שתל ורידי M1 חסום. מהלך תקין" .כמו כן מצויין כי : RCA -STENOSIS - 100 %. - קטן מ- 50 % M1 - 50 % . LIMA - תודה על הסבר ומשמעות להמשך טיפול. תודה וערב טוב דני לירון

דני שלום, מהתאור בסיכום עולה כי אימך עברה בעבר ניתוח מעקפים בו הושקו לפחות 3 מעקפים. מעקף עורקי של עורק החזה הפנימי לעורק הקדמי היורד ולפחות שני מעקפים וורידיים לעורק הימני ולענף המרגינלי. עם השנים המעקפים הוורידיים נחסמו ואילו המעקף העורקי נותר פתוח. העורק הימני והמעקף אליו חסומים, אך אין מידע האם האזור עבר אוטם והאם מדובר בצלקת. המעקף לענף המרגינלי חסום, אך ההיצרויות בעורקים הנטיביים גבוליות בלבד וכנראה שאספקת הדם לאזור זה מספקת. הטיפול תלוי במידה רבה בהסתמנות הקלינית, בתפקוד החדר השמאלי, ובצורך בהתערבות. בכל התערבות יש להתחשב בגיל, בסיכון של הפעולה המוצעת ובתועלת הצפויה. נשמע כי המשך טיפול תרופתי מיטבי הוא הפתרון הנכון ביותר במקרה זה. תודה על פנייתך לפורום

02/11/2015 | 20:59 | מאת: דני

תודה לך דר קורנר על התשובה המפורטת דני

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים