המטומה קשיחה לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/11/2015 | 00:05 | מאת: נועם

שלום שמי נועם בת 20 עברתי צינתור עקב פעימות מוקדמות , לאחר כמה ימים הופיעה המטומה באזור המפשעה יחסית גדולה , הנפיחות ירדה אך האיזור קשיח . האם לדאוג שזהו כלי דם פתוח ,או שמע דימום פנימי . תודה מראש על העזרה .

נועם שלום, לרוב מדובר במפרצת כוזבת. יש להיבדק. על הרופא להתרשם אם הוא שומע אוושה. לעיתים יש לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי לוודא שאין זרימה בין העורק לחלל הכוזב, ושהמפרצת עברה תהליך של סגירה ונוצר בה קריש. אם יש אוושה ועדיין קיים קשר בין העורק למפרצת הכוזבת, כתלות בגודל הממצא והזמן שעבר מהפעולה, לעיתים יש צורך בטיפול על ידי הזרקת תרומבין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים