פעימה חסרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/10/2015 | 20:16 | מאת: אגנס

שלום. אני בת 69, בריאה, יש לי סינוס ברדיקרדיה, דופק שנע בין 42 בבוקר ומגיע עד 58 בערך. מזה שבועיים אני חשה בפעימה חסרה, כשאני שמה יד על הדופק יש הפסקה ארוכה, אני מרגישה את הלב ויוצאת לי אנחה לא רצונית. חוץ מזה אין לי שום תופעות מיוחדות אבל זה קורה לי כל רבע שעה בערך, אבל לא כשאני שוכבת במנוחה. מצב מטריד. מה זה?

אגנס שלום, את מתארת מצב של פעימות מוקדמות. לרוב זהו מצב מטריד אך לא מסוכן. רצוי לבצע אק'ג כדי לתעד את התופעה ולוודא באמצעות אקו לב שאין בעיית לב מבנית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים