אחרי TAVI

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/08/2015 | 10:23 | מאת: ע. כ

שלום, בן 78 שנים, לאחר TAVI של מסתם אורטאלי שעבר בהצלחה. באקו לב אחרון מלפני יומיים : " נוזל פריקדיאלי מועט עם תרומבוס פרי-אפיקלי בתוכו". בסיכום באנגלית " S/P TAVI - NORMAL PRESSURE GRADIENT ACROSS THE VALAVE WITH MILD TO MODERATE PARAVALVULAR LEAK. מטופל כיום בקומדין +פלווקיס. מה המימצאים אומרים ?

שלום, מציטוט חלקי של תשובת האקו נראה שתוצאת ה TAVI סבירה. נוזל פריקרדיאלי עם מעט תרומבוס אחרי TAVI יכול להיות חסר משמעות אם הפעולה בוצעה בגישה אפיקלית. אם הפעולה בוצעה דרך המפשעה לא צפוי נוזל בקרום הלב, והדבר צריך להחשיד כי היה נקב בלב על ידי התיל במהלך הפעולה. משמעות הממצאים גם תלויה בזמן שחלף מאז הפעולה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים