פענוח הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/08/2015 | 21:11 | מאת: מיכל

שלום אני בחורה בת 31. במהלך חצי שנה האחרונה אני חשה בהתקפי דופק מהיר. כמו כן לעיתים אני מרגישה את פעימות הלב שלי גם כשהן לא מהירות. עשיתי הולטר לב לפני חודש ואלו התוצאות: סה"כ שעות הקלטה 19:52 שעות. הקצב הבסיסי: סינוס וסינוס אריטמיה. מהירות מינימלית 59. מהירות מקסימלית 160. מהירות ממוצעת 87. הפרעות קצב חדריות pvc's אין. הפרעות קצב על חדריות apc's בכמות של 2 בהקלטה. הפרעות הולכה: פאוזה קצרה בודדת. שינויים משמעותיים בקטע st: אין. מה הממצאים אומרים? מה הכוונה פאוזה קצרה בודדת? אני קצת לחוצה מהתוצאות הללו. אציין שביצעתי אקו לב שיצא תקין. אודה לתשובה אני ממש בלחץ מהעניין, תור לקרדיולוג יש לי רק בעוד חודש וחצי.

שלום מיכל, תלונה על פלפיטציות היא שכיחה מאד. בבדיקת ההולטר לא נמצאו הפרעות קצב מתמידות או מורכבות הדורשות תשומת לב מיוחדת. יחד עם זאת בדיקת ההולטר מייצגת רק את היממה בה בוצעה ולא תועדה התאמה בין הממצאים בהולטר לתסמינים. בדיקת אקו ואק'ג תקינים במנוחה הם סמנים פרוגנוסטיים טובים. לעיתים דרוש רישום ממושך יותר עם תעוד התסמינים כדי להתחקות אחר הסיבה להרגשה הלא נעימה. תודה על פנייתך לפורום

08/08/2015 | 14:02 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה. שאלה קטנה: מה זה סינוס ארטמיה? ומה זה פאוזה קצרה בודדת? האם זה אלו דברים המעידים על משהו מסוכן?

שלום מיכל סינוס אריתמיה זוהי שונות פיזיולוגית של תדירות הדופק הנובעת מנשימה. פאוזה קצרה מלמדת על הפסקה מעט ארוכה מהרגיל בין פעימה לפעימה, אצלך כנראה זהו מרווח פיצוי אחרי פעימה מוקדמת ממקור עלייתי (אינני יכול לדעת מבלי לראות את תרשים ההולטר) תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים