חולשה וסחרחרות בזמן אימון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/08/2015 | 05:30 | מאת: ניב

שלום ד"ר, אני ניב בן 20, יש לי מום מולד שגורם לי לדופק ולחץ דם מעט מוגבר מהרגיל. עברתי כל בדיקה אפשרית, בין אם זה הולטר לב או לחץ דם, מבחן מאמץ, מבחן מאמץ משולב עם לב ריאה, אקו לב, כולם היו תקינים למעט העובדה שיש לי מעט לחץ דם ודופק גבוה (הייתי מטופל שנתיים בקרדילוק 2.5 מ"ג). עד לא מזמן נרשמתי לחדר כושר, אמנם אני לא עושה אימונים ממש אינטנסיביים אבל גם לא קלים מידיי, אבל כל פעם אני סובל מאמצע האימון פתאום בהתקף כזה כאילו חולשה, כאילו אני לא מרגיש את הידיים, את הגוף שלי, כמו רוח, כאילו דקה מעילפון. יש לציין שחוויתי את התסמינים האלה כמעט כל פעם, אבל לעולם לא התעלפתי או קרה מקרה שנפלתי לשנייה. אני עדיין לא בטוח שזה רק פסיכולוגי, אבל אני מרגיש כאילו אני כל הזמן דקה מלהתעלף. אני נהיה אדום בזמן אימונים, הפנים שלי ממש מאדימות (ועוד אני עם גוון עור בהיר). יש מקרים ממש נדירים שבאמצע התרגיל אני מתחיל להרגיש זרמים בגפיים ולרוב ביד שמאל, לפעמים גם בראש. ובמקרה שקורה המקרה הזה, אני לא מצליח להתאושש ומפסיק אימון לגמריי. מה לדעתך עלולה להיות הבעיה? משהו פסיכולוגי אולי לחץ? כי אכן כל פעם שאני הולך לחדר כושר, אני הולך בפחדים ששוב אני אסבול מהתסמינים האלה.

ניב שלום, התאור שלך מתאים במקום הראשון לנישום יתר (היפרלוונטילציה). אם יש חשד להפרעת קצב ניתן לבצע הולטר קצב הלב בעת אימון הכושר. מום מולד הוא מונח כללי ואינו אינפורמטיבי, כך שלא ניתן לדעת האם יש קשר בין התלונות למום. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים