בקשה להערות , הארות והמלצות לגבי תוצאות מיפוי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/08/2015 | 05:58 | מאת: ישי

דו"ח מיפוי לב : פרפוזיה של הלב במאמץ שיטת הבדיקה: GATED - SPECT במאמץ. תצאות: גודל הלב: במנוחה תקין. במאמץ אין הרחבה איסכמית של חדר שמאל. מיפוי במאמץ בוצע לאחר הזרקת 8 מיליקירי של T C 99M SESTAMIBI CAHT בשיא המאמץ ב קיימת ירידה בינונית בפרפוזיה בקיר התחתון ובאזור אנפרו- ספטלי ואנפרו- לטרלי. מיפוי במנוחה בוצע לאחר הזרקה נוספת של 25 מיליקרי של החומר הנ"ל באותו היום קיים שיפור חלקי בפרפוזיה לאזור הנ"ל בבדיקת LVEF GATED-SPECT במאמץ - 60% CX אחורי צדדי בסיס+אמצע+חוד הפיך חלקית CX - RCA תחתון בסיס קבוע חודר, אמצע + חוד הפיך חלקית RCA TNMG + חוד הפיך חלקית כול השאר תקין הפיכים חלקית INFEROLATERAL INFEROSEPTAL INFERIOR סיכום 1. תגובה קלינית: לא איסכמית. 2. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית במאמץ: איסכמית. 3. במיפוי לב במאמץ ובמנוחה: חדר שמאל בגודל תקין. ירידה בינונית הפיכה חלקית בפרפוזיה בקיר התחתון ובאזור אנפרו- לטרלי ואנפרו ספטלי תודה ישי

ישי שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין לתת המלצות על סמך בדיקת עזר בלבד מבלי להכיר את הרקע הרפואי ומבלי להכיר התסמינים, ממצאי הבדיקה הגופנית ושאר בדיקות העזר והטיפול הרפואי. משמעות תשובת המיפוי שונה לגמרי אם עברת אוטם תחתון ואינך סובל מתעוקת חזה, או אם המיפוי בוצע לצורך גילוי איסכמיה בשל כאבים בחזה וללא אוטם בעבר. תודה על פנייתך לפורום

30/08/2015 | 11:54 | מאת: ישי

רוב תודות לד"ר ארתור קרנר על תשובתו א. לא עברתי אוטם תחתון ואיני סובל מתעוקת חזה. ב. המיפוי נעשה על סמך האבחנות הבאות: בהפניה למכון אקו לב שקדמה למיפוי נרשם תוצאות בדיקת מאמץ: השלים בדיקת מאמץ 12 דקות דופק מכסמלי 149, לפי תשובה , צניחת ST בדופן תחתונה צדדית , ללא כאבים בחזה . לפי רשומים ישנים מתואר שינוי בבדיקות מאמץ קודמות. כעת חש בטוב אתסמיני בבדיקת האקו לב עצמה נרשםף הבדיקה קלינית שלילית לאסכמיה ואלרודיוגרפית חיובית DUKE SCORE = 4.5 ואז נשלחתי לבדיקת מיפוי לב

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים