בדיקת tee

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/08/2015 | 19:16 | מאת: M

שלום בעלי בן 37, נולד ככל הנראה עם חור בלב אבל מעולם לא היה מוגבל מאיזשהיא בחינה בגלל זה ואף עסק בספורט כל. החיים והוא באופן כללי בריא. לאחרונה היה בבדיקה שגרתית וציין בפני הרופא שהיה לו חור בלב כשהיה קטן ונשלח לא קו לב שם לא מצאו שום דבר אבל הרופא אמר שיש קול מסויים שלא ברור מהיכן הוא מגיע ולא נראה שהוא מהחור ושלח אותו לבדיקת tee יצויין שאנחנו גרים בארצות הברית השאלה והאם יש בדיקה חלופית פחות פולשנית ?? האם זו בדיקה פשוטה שכדאי לנו לעשות או להתייעץ עם קרדיולוג נוסף כי לבעלי אין שום תלונות וזה התפתח סתם כי הוא ציין את זה בפני רופא חדש וכאן בארצות הברית  אוהבים לעשות בדיקות, אמנם יש לנו ביטוח שיכסה כנראה הכל אבל עדיין לא רוצים לעשות בדיקות פולשניות אם הן מיותרות תודה

שלום רב, אם בדיקת האקו דרך בית החזה תקינה, אין הגדלה של מדורי הלב ולא נראו זרימות פתולוגיות- בנבדקים אסימפטומטיים עם תרשים אק'ג תקין, אין התוויה לביצוע TEE. אם בעלך יליד הארץ ושוחרר ממעקב קרדיולוג ילדים, קרוב לוודאי שאינו סובל ממום מולד בעל משמעות המודינמית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים