הבנת מימצאי סיטי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/07/2015 | 09:35 | מאת: המייחל

שלום, בן 78 שנים. מטופל באספירין ובקומדין . מועמד לTAVI. מבקש את עזרתכם בהפשטת המימצאים בסיטי לב עם חומר ניגוד: פאזה סיסטולית 35%. המסתם האורטלי מסויד ומעובה. הסתיידויות גסות במוצא חדר שמאל כלפי האנולוס המיטרלי. העורק הריאתי מורחב ל 3.5 ס"מ, מתאים ליל"ד ריאתי. עיבוי דופן חדר שמאל . הרחבה של עליה שמאלית . פגם מילוי בשפיץ של האוזנית - חשוד לרומבוס. תפליט פריקרי קטן. ריאות: נודול 8 מ"מ ב -2-23 RML , ובנוסף LLL קוטר 5 מ"מ 2-27. מה המימצאים אומרים מבחינה מעשית ?

שלום רב, לקראת ביצוע החלפת מסתם אאורטלי בצנתור TAVI מבוצעת בדיקת CT על מנת להעריך את גודל ומבנה הטבעת של המסתם האאורטלי, הערכת הסתיידויות המסתם ומבנה שורש אבי העורקים. כל זאת כדי לתכנן את ביצוע ההשתלה ולבחור את המסתם המתאים וגודלו. פרטים אלה ומדידות חשובות, חסרים בפענוח המצורף. שאר הממצאים המפורטים אינם תורמים מידע משמעותי ממה שידוע כבר מבדיקת האקו. חשד לקריש באזנית העליה השמאלית מצריך לוודא כי הטיפול בקומדין הוא בטווח ה INR הטיפולי. הממצא לא אמור לשנות את מועד ואופן ההתערבות במסתם האאורטלי. הממצאים האקראיים בפענוח CT ריאות אינם בין הנושאים הנדונים בפורום זה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים