פיענוח תוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/07/2015 | 05:33 | מאת: רחל

בעלי בן 82 עבר בדיקת אקו לב שזה הסיכום שלה: mild concentric lvh good global lvf no regional wma seen ef-60-65% moderate diastolic dysfunction calcified av with reduced av opening mild as ava-1.4 sm2 mild mac moderate lae moderate mr eccentric jet normal rvf and size moderate tr pap-45 + cvp ivc - 17 mm with collapse in inspirium pap(calculated) - 55-60 mm hg moderate pah no pericardial effusion seen מבקשת הסבר על סיכום זה. ותודה מראש

רחל שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לבדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני הרחב. בדיקת אקו לב היא תלוית מפענח במידה רבה ויכולה להיות שונות כאשר היא מפורשת על ידי אנשי מקצוע שונים. הבדיקה מראה תפקוד תקין של חדרי הלב, עם עיבוי דופן החדר השמאלי במידה קלה עם הפרעה בהרפייה. בנוסף, יש היצרות קלה שלה מסתם אאורטלי שעליו מסויידים, ודליפה בינונית של המסתם המיטרלי המפריד בין החדר לעלייה השמאלית ושל המסתם הטריקוספידלי המפריד בין העלייה הימנית לחדר הימני. הגדלה בינונית של עליות הלב עם יתר לחץ דם ריאתי בחומרה בינונית. משמעות הממצאים בהתאם להסתמנות הקלינית בלבד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים