החלפת מסתם אאורטלי בצנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/07/2015 | 13:22 | מאת: דורית

אמי בת ה 91 סובלת מזה שנים מאנגינה פקטוריס. לאחרונה היא קצת עייפה יותר וחלשה יותר. מקבלת אינהלציה פעמיים ביום. היא חיה בארה"ב והקרדיולוג המליץ על החלפת שסתום אאורטלי בצנתור, מאחר והקוטר עקב הסתיידות הגיע ל 0.42 ס"מ בעקרון אין מחלות רקע משמעותיות, חוץ מארתריטיס . לא לוקחת קומדין. היא מבחינתה לא ששה לעבור פרוצדורה זו בגילה. אשמח לשמוע את המלצתך בנידון, וגם לדעת מה עלולות להיות תופעות הלוואי מפעולה זו. הקרדיולוג ציין, שכמובן המצב לא ישתפר מעצמו ורק יכול ללכת ולהחמיר. אשמח על תשובתך בהקדם. בברכה,

דורית שלום, החלפת מסתם אאורטלי בצנתור מיועדת למטופלים מבוגרים אשר קוצר הנשימה שלהם נובע מהיצרות אאורטלית חמורה, ושניתוח עבורם כרוך בסיכון גבוה. הגיל הכרונולוגי אינו מהווה התווית נגד לביצוע הפעולה. כיום הנסיון ב TAVI הוא רב, וסיכויי ההצלחה במועמדים מתאימים הוא כ 95%. כמו בכל הליך רפואי, יש סיכון לסיבוכים ובהם ארוע מוחי, דימום ממקור הדיקור ואף תמותה. יחד עם זאת מלבד החלפת מסתם, אין פתרון חלופי יעיל. אנו נוהגים להסביר למטופל את היתרונות של הפעולה אל מול הסיבוכים הפוטנציאליים ומשתפים אותו בהחלטה. רק לפני שבועיים בא לביקורת במרפאתי חולה אשר היום הוא בן 95 שנים לאחר שטיפלתי בוא באמצעות TAVI כאשר היה בן 91. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים