פענוח הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/07/2015 | 10:57 | מאת: חנה שמיר

בת 62 סובלת מפרולפס מטרל. ונאמר לי שיש דליפה מהמסתם מקבלת קרדיולוק בערך 2.5 .בתקופה האחרונה חולשה מידי פעם קוצר נשימה בעיקר במאמץ ,והרגשה כלילת לא טובה תשובת ההולטר :קצב סינוס 70 לדקה היממה נרשמו הפרעות קצב מסוגחדריות בודדות 450זוגות 9 שלשות 1על חדריות 45 כולל חקטע אחד שלsvt סה"כ 5 פעימות ובקצב של 135לדקה .מה זה אומר ?אך אפשר לטפל בכך תודה חנה

חנה שלום, בבדיקת ההולטר לא נפצו הפרעות קצב מורכבות ולא מתועד האם קיים קשר בין הפרעות הקצב שנצפו לתסמינים. קשה להציע טיפול על סמך תוצאות של בדיקת עזר בלבד. דרושה הערכה קלינית ובהתאם לחומרת ה MR והערכת הדרגה התפקודית להציע טפול מתאים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים