פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/07/2015 | 22:32 | מאת: אדוה

אני בת 37 סובלת בשנתיים האחרונות מפעימות מוקדמות רופאת המשפחה לא מתרגשת ואומרת שזה מלחץ נפשי ושהכל בסדר עם הלב שלי לאחר שלחצתי עלייה שלחה אותי לקרדיולוג שגם הוא לא התרגש אבל שלח אותי להולטר לב ל24 שעות ואמר שיצור איתי קשר שיגיעו הבדיקות בינתיים עבר כמעט חודש ולא קיבלתי תשובות של ההולטר המצב מאוד לא נעים וגורם לי לחרדה נוסף לזה אני בהריון אוליי זה משפיע גם מה ניתן לעשות? האם פעילות גופנית תעזור? והאם זה יכול לעבור? תודה מראש

אדוה שלום, פענוח בדיקת הולטר בקופת החולים אמור לקחת ימים בודדים. עליך לפנות לסניף ולדרוש את הפענוח. פעימות מוקדמות עם תפקוד תקין של הלב מטרידות, אך ברוב המקרים אינן מסוכנות. ייתכן קשר להריון. פעילות גופנית לא תפחית את התופעה, ובזמן הריון רצוי להימנע מטפולים תרופתיים שאינם הכרחיים. הפעימות המוקדמות יופיעו בתקופות, יהיו תקופות שקטות ומטרידות יותר. לאחר הלידה, אם התופעה תחמיר או תציק, ניתן יהיה להציע טיפול תרופתי בחוסמי בטא ולעיתים אף טפול פולשני לצריבה של מקור הפעימה המוקדמת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים