טיול לחו"ל לאחר פרפור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/07/2015 | 09:01 | מאת: אורית אביב

עברתי פרפור, נמצאת הפרפור קל מאז , התלילו לתת לי קרדיולוק 2.5 מג ואספרין. ויש לי כרטיס טיסה לארהב וזה כמה ימים לאחר האירוע. האם אפשר לטוס ולטייל? תודה א.

אורית שלום, לפרפור פרוזדורים יש נטייה להישנות. ההחלטה האם להרחיק לחו"ל תלויה במצבך הכללי, הגיל, העבר הרפואי, התסמינים בעת הפרפור, הסיכון לארועי מוח ולדמם, לתדירות הארועים ועוד. אני נשאל שאלה זו בהקשר למצבים רפואיים נוספים, והתשובה לרוב היא יותר פילוסופית מאשר רפואית. הטיסה לכשעצמה לרוב לא משנה באופן מהותי את הסיכון להישנות הארועים. עליך להביא בחשבון הוצאה כספית אשר ייתכן שאינה מבוטחת אם תזדקקי לאישפוז מסיבה זו בארצות הברית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים