ברילינטה או קלופידקסל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/06/2015 | 21:14 | מאת: יגאל

עברתי צנתור ושמו לי 2 תומכים (סנטדים) וקבלתי מרשם לברילינטה אך בקופת חולים לא אישרו ורופא משפחה החליף לכדור קלופידקסל האם הכדור בעל אותה השפעה כמו הברלינטה?והאם ניתן להחליף את הכדור לאחר שנלקח לגופי וכיצד?

יגאל שלום, הברילינטה כמו הקלופידוגרל מעכבת את הטסיות, אך באופן יותר אחיד ובעצימות גדולה יותר. לרוב התרופה מותווית לאחר ארוע כלילי חד (התקף לב). לא ניתן לתת יעוץ מבלי להכיר את הרקע הקליני ואת פרטי ההתערבות. פלביקס ניתן אחת ליממה וברילינטה פעמיים. מבלי לדון בהתוויות לנטילת התרופה, באופן עקרוני ניתן לעבור לטיפול בברילינטה על ידי לקיחת כדור ברילינטה במקום הנטילה הבאה של פלביקס, ללא צורך במנת העמסה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים