בדיקת אקו-קרדיוגרפיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/06/2015 | 11:10 | מאת: מצדה

שלום וברכה! בעלי בן 35 עבר בדיקה של אקו והתוצאה : חדר שמאל בגודל ותפקוד תקין, תבנית המילוי תקינה, חדר ימין בגודל ותפקוד תקין, עליה שמאלית מורחבת במידה קלה אי ספיקה מיטרלית מינימלית, אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית, לא הודגמה עקומת TR להערכת לחץ דם ראתי נראה כי הכול תקין אך מופיע כי :עליה שמאלית מורחבת במידה קלה האם הנ"ל תקין ? יש לציין בעלי חלה בסרטן לפני 4 שנים מסוג הודצקין האם יש קשר בין שני הדברים ? האם יש סיכון כלשהו ? אודה עזרתך מצדה

מצדה שלום, בסך הכל הבדיקה תקינה. הגדלה קלה של עלייה שמאלית יכולה להיות ממצא אקראי ללא משמעות קלינית, בעיקר בנבדקים עם שטח גוף גדול. כנראה שאין קשר למחלה או לטיפולים שעבר. אם העלייה מוגדלת בעקבות יל"ד, באופן סטטיסטי יש עלייה קלה בסיכון לפתח פרפור עליות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים