יין אדום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/06/2015 | 17:46 | מאת: רוזה

בת 65 מטופלת בתרופות להורדת ל.ד ( בבוקר דיובאן בערב ואזודיפ ) וכולסטרול ( בערב סימבסטין ) . שאלותיי הן : 1 . האם נכון ששתיית חצי כוס - כוס יין אדום ביום מועילה להורדת ל.ד וכולסטרול רע ? 2 . אם התשובה לשאלה הקודמת חיובית , האם לא יכולה להיות השפעה שלילית לשתיית היין עם לקיחת התרופות בערב ? האם צריך להפריד בין היין לתרופות ? תודה

רוזה שלום, ליין אדום יש השפעה על פרופיל השומנים, על לחץ הדם וכן על הסיכון למחלת לב כלילית. יחד עם זאת שתיית יין אינה מהווה טיפול עבור מצבים אלה ואין המלצה לשתות יין לצורך איזון לחץ הדם ורמות הכולסטרול בדם. התגובה ההמודינמית ליין היא אישית, לא תמיד צפויה, ותלויה גם במבנה הגנטי וליכולת פרוק האלכוהול. האלכוהול יכול לגרום לירידה חדה בלחץ הדם בנוטלים ווזודיפ. השפעת הווזודיפ ארוכת טווח ואורכת שעות רבות. תודה על פנייתך לפורום

01/07/2015 | 09:13 | מאת: רוזה

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת . אם כך אני מבינה שעלי להימנע משתיית היין או שאם אשתה אותו ממש לפני השינה זה בסדר ? שוב , תודה רבה על העזרה החשובה .

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים