טסטוסטרון ומחלות לב וכלי דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/06/2015 | 02:18 | מאת: נעם

שלום אני בן 40, סובל מטסטוסטרון נמוך 5.80 (ערכי הנורמה- 5.80 - 28.00) בבירור שעברתי לפני מספר שנים לא נמצאה הסיבה לכך (אם כי כעת זה הגיע לרמה הנמוכה ביותר שהיה לי) קראתי שיש קשר בין רמות נמוכות של טסטוסטרון להתפתחות מחלות לב וכלי דם ועוד. אלו בעיות מלבד התפקוד המיני יש בטסטוסטרון נמוך? ועד כמה זה משמעותי לעניין הלב מבחינת הסיכונים? האם יש המלצה לטפל בטוסטסטרון נמוך בגלל הבעיות האחרות מלבד הליבידו? תודה

נעם שלום, רמות הטסטוסטרון יורדות עם הגיל בגברים. ישנם דווחים סותרים לגבי הקשר הסיבתי בין רמות הטסטוסטרון להתפתחות והחמרה בטרשת. חסר טסטוסטרון אינו נחשב כגורם סיכון בלתי תלוי להתפתחות טרשת, וגם אם יש קשר נסיבתי בין השניים, אין מידע על כך שטיפול בטסטוסטרון מקטין סיכון ללקות בארועי לב. הטיפול למניעה של טרשת אמור להתמקד בגורמי הסיכון הידועים כגון מניעת עישון, שמירה על משקל ואורח חיים תקינים, פעילות גופנית, תזונה, איזון ל"ד, סוכרת ורמות שומנים בדם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים