דחוף!!!הסבר על פענוח הולטר.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/06/2015 | 22:28 | מאת: מיכל

התוצאות של הבדיקה להלן הן של בני בן ה 14 שסובל מסחרחורות מידי פעם כאשר קם מישיבה או שכיבה לעמידה. בעקבות מעקב שלי אחרי הדופק שלו הסתבר שהדופק שלו נמוך מאוד. לי ולאביו ולאף אחד במשפחה אין את התופעה הזו. חשוב לציין גם שאינו ספורטאי. אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי , את הפענוח שכן אני מודאגת מאוד. האם זה מסוכן? אפשר להמתין מספר ימים עד התור לקרדיולוג? סיכום ממצאי הבדיקה יממה א' תאריך: 09/06/2015 תחילת בדיקה: 00:00 סיום בדיקה: 00:00 סה“כ שעות: 0:0 20:25 הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 40 מהירות מקסימאילית: 145 מהירות ממוצעת: 56 הפרעות קצב חדריות VPC’S: הפרעות קצב על חדריות APC‘S: הפרעות הולכה: פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: תלונות הנבדק: הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: נטייה לסינוס ברדיקרדיה קלה, דופק ממוצע - 56 פ/ד. דופק המינימלי של 40 פ/ד נצפה ב13:55 - סינוס ברדיקרדיה. בלילה ובעיקר בין 13:00 -15:00 נצפו קטעים קצרים ושכיחים - עד כפעיימים בדקה - של ברדיקרדיה עם קצב פחות מ46 פ/ד. ב21:52 נרשמה הפוגה של 1.9 שניות עקב סינוס אריתמיה מול חסם סינוס-עלייה מדרגה שנייה. פעימות פרוזדוריות מוקדמות יותר תדירות בצוהוריים - עד 44 בשעה, ובערב. נרשם זוג פרוזדוריים עם הולכה חדרית חריגה. פעימות חדריות מוקדמות חד-מוקדיות עד 10 בשעה.

מיכל שלום, כפי שרשום בהודעת הפתיחה, הפורום אינו דן בהפרעות קצב ולא בנושאים הקשורים לקרדיולוגית ילדים. ובכל זאת, בפענוח בדיקת ההולטר אין עדות להפרעת קצב משמעותית אשר מסבירה את התסמינים. דופק איטי ממקור סינוס לרוב אינו מהווה בעיה בריאותית. כפי שנרשם פעמים רבות בפורום זה, אסור להתיחס לפענוח של בדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני, ומבלי להכיר את הרקע הרפואי של הנבדק או את ממצאי הבדיקה הגופנית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים