צינתור ימני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/06/2015 | 17:49 | מאת: דודי

אשמח לדעת האם צינתור ימני יש בו סיכון . האם צינתור ימני אפשר לעשות דרך היד השמאלית ולא דרך המפשעה כמה זמן התאוששות עד לחזרה לעבודה רגילה בברכת שבת שלום

דודי שלום, אין הליך רפואי פולשני שאין בו סיכונים. צנתור ימני נחשב לפעולה בטוחה מאד עם סיכון נמוך. בניגוד לצנתור כלילי או צנתור לב שמאלי, הוא מבוצע דרך דיקור של ווריד ולא של עורק. בשל כך אין יתרון בביצועו דרך וורידי היד ולא דרך ווריד המפשעה או הצוואר. במרים רבים, ווריד היד יכול להיות קטן מידי מלהכיל את הצנתר. הפעולה עצמה אינה דורשת התאוששות, למעט מנוחה של כיממה כדי להקטין את הסיכון לדמם. תודה על פנייתך לפורום

13/06/2015 | 23:45 | מאת: דודי

דוקטור אתה מוכן להסביר לי טכנית איך מבוצע ככלל צינתור ימני

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים