דופק וסטורציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/05/2015 | 22:16 | מאת: דן

שלום בן 41, לא מעשן, ללא תרופות, ועם עודף משקל. מהו דופק מנוחה? ועל מה הוא מלמד? מודדים את הדופק מנוחה מיד ביקיצה ולפני שקמים מהמיטה? הרי במשך היום בוודאי הדופק גבוה יותר גם לא בזמן מאמץ. שמתי לב אצלי שביקיצה יש לי דופק שבין 65-70. אבל במשך היום הוא גבוה יותר. ובאופן כללי כשאני עומד על פי רוב זה בסביבות 100 (פלוס מינוס) ומאמץ קל מעלה לי את הדופק עוד יותר. האם הנתונים הנ"ל תקינים? האם זה נורמלי שבעמידה הדופק עולה? אוסיף עוד נתון, רמות הסטורציה שלי בדרך כלל באזור 94 (פלוס מינוס), אבל בבוקר ביקיצה מדדתי כמה פעמים והיה באזור 90 (אני חש חוסר נוחות מסויימת) האם זה בעייתי? זה קשור לעניין הדופק? תודה רבה

דן שלום, הכל תלוי במידת עודף המשקל, אם אתה סובל מהשמנת יתר מורבידית והפרעה ריאתית רסטרקטיבית, עודף המשקל מסביר את הכל. הדופק משתנה לאורך היום ומאדם לאדם בהתאם לכושרו הגופני, משקלו ומחלות הרקע, ואין ערך תקין אבסולוטי. כאשר הסטרוציה ירודה, ייתכן שכמנגנון פיצוי הדופק יעלה. תודה על פנייתך לפורום

29/05/2015 | 17:41 | מאת: דן

שלום תודה על המענה המהיר. אם אני מבין נכון אני לא סובל מהשמנה מורבידית, ה BMI שלי - 34. למה הכוונה בהפרעה ריאתית רסטרקטיבית? זה בעצם מחלת ריאות או הכוונה שבגלל ההשמנה עצמה יש הגבלה של נפח הריאה וזה תורם לירידה בסיטורציה? אם אכן לזה הכוונה, זה הגיוני שלא צריך לחפש סיבות לדופק ולסטורציה שלי, אלא לרדת במשקל בלבד? כלומר לאנשים שמנים נורמלי שתהיה סטורציה של 95 ומטה ? תודה ושבת שלום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים