תוצאות מבחן מאמץ לב-ריאה מורכב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/05/2015 | 04:05 | מאת: אליה

אני בת 21 והבדיקה ניתנה ע''י רופא ריאות בשל קשיי נשימה והתקפים (יש אסתמה) שהפכו ממופיעים כמה פעמים בשבוע ליומיומיים וקשיים חדשים במאמץ ובתנועת כיפוף החל מאוגוסט של שנה שעברה, על אף ירידה (בלתי רצונית, בבירור המטולוג ומתוכנן ניתוח ביופסיה בקרוב מאוד) של 16 קילו במשקל, וכאשר במשקל המלא לא הייתה בעיה בכלל. מבחינה נשימתית אין כל בעיה, אבל מבחינה המודינמית נכתב בטופס כך: "כושר גופני שמור ירוד, ספירומטריה תקינה. רזרבה לבבית נוצלה. ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II. יישום הממצאים-כושר ירוד ומגבלה לבבית, עליה מתונה בDEADSPACE, ממליץ לבצע אקו לב להערכת לחץ דם ריאתי ותפקוד לבבי כללי". המשונה כאן הוא שעשיתי אקו באוקטובר שנה שעברה כשאז כבר היו קשיי הנשימה המדוברים בשל אוושה סיסטולית 1 מ 6 ששמעו במיון אליו הגעתי בשל התקף שלא הגיב למשאף, והוא פוענח כתקין לגמרי (השורה היחידה שלא מפורשת כתקינה לחלוטין-"מסתם ועורק ריאתי-אי ספיקה טריוויאלית, המפל התחילת דיאסטולי 12 ממ''כ"). אם כן איך ישנה מגבלה לבבית ונוצלה רזרבה לבבית? האם כדאי לפנות לקרדיולוג ולחזור בכל זאת על הבדיקה (במיוחד כי אני אמורה לעבור ניתוח ביופסיה בקרוב וכדאי להבין מה קורה כאן לפני הרדמה)? ומה פירוש השורה באק''ג-ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II? המון תודה

אליה שלום, אין כל סדירה בין בדיקת האקו לבדיקת המאמץ אשר בודקים דברים שונים לגמרי. בפנייתך יש פרטים מוכמנים רבים אשר מסתירים את הבעיה האמיתית. ירידה במשקל ומצב קטבולי גורמים להפקת אנרגיה במנגנונים בלתי יעילים כגון פרוק חלבונים במקום פרוק של סוכר זמין, מאגרי גליקוגן ופרוק שומן ולכן הסף לפעילות אנאירובית הוא נמוך מאד והרזרבה נמוכה ומתבטאת בכושר גופני לקוי ללא קשר לתפקוד הלב באקו. גל R דומיננטי בלידים הימניים הוא אופייני לילדים ולצעירים. ירידה מהירה ובלתי רצונית במשקל, במיוחד אם יש תת משקל (בגלל סיבה אורגנית או בשל הפרעת אכילה) מחייבים ברור. תודה על פנייתך לפורום

23/05/2015 | 06:23 | מאת: אליה

ירדתי מ107 ק''ג ל91, שוב, ללא כל ניסיון. ואני כן עושה פעילות גופנית, שעה וחצי הליכה מהירה עם הכלב שלי כל יום כך שאין לי מושג מאיפה הכושר הירוד הזה. CARDIORESP. FITNESS-CLASS 5 VERY POOR CARDIAC INSUFFICIENCY-CLASS C, MODERATE TO SEVER PHYSICAL CAPACITY-107 W, 65% OF NORM METS MAXIMUM-4.6 METS, POOR PROGNOSIS על פניו זה נשמע די חמור, זה עשוי להיות פועל יוצא של אך ורק כושר לא טוב? חובה להגיע לקרדיולוג?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים