מעניין למה זה קורה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/05/2015 | 13:36 | מאת: רקפת

ני בת 46- עקב mvp נוטלת דרלין 10 מ'ג שלוש פעמים ביום(האחרון לפני השינה). בעייתי יוצאת דופן: לפחות שלוש פעמים בכל לילה אני מתעוררת לפתע ומתוך שינה אני מרגישה צורך דחוף להתמתח (למתוח את הרגליים והידיים ) ובמשך שניות ההתמתחות אני מרגישה רע מאוד (כאילו עליית לחץ דם בראש ועלייה מהירה בדופק המלווה בפעימות מוקדמות). ההרגשה הזו בדרך כלל עוברת אחרי כמה שניות אבל לילה שעבר לאחר התמתחות דומה הדופק המשיך לעלות וסרב להרגע במשך כשעה שבה נטלתי SOS תוספת 20 מ'ר דרלין.הרגשתי שאני ממש עומדת לחטוף התקף לב בגלל מהירות הדופק. רק אחרי שעה נרגעתי. מעניין לציין שברגע שאני מתעוררת וחשה את הדחיפות להתמתח- אני מנסה לא לעשות זאת כדי למנוע את עליית לחץ הדם והדופק אבל אני לא יכולה להמנע מכך. מה לעשות? האם יש לך הסבר? לאיזה רופא עלי לפנות? (קרדילוג? נוירולוג? מומחה ללחץ דם? ) תודה על תשובתך

רקפת שלום, תאורך מחשיד להפרעת קצב בשעות הלילה. ייתכן שיש ירידה בדופק המעירה אותך משינה ובהמשך הפרעת קצב עלייתית כגון פרפור פרוזדורים או SVT. מכיוון שהתופעה שכיחה, ניתן יהיה בקלות לתעד אותה באמצעות הולטר לחץ דם או לופ רקורדר של אחת מהחברות הנותנות שרותים לקופת החולים- נטלי, שחל או מוניטור. יש לתעד את הזמנים בהם מתרחשת התופעה ולבצע התאמה עם רישום האק'ג באותו זמן. תודה על פניתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים