תוצאות הולטר - תמיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/04/2015 | 00:40 | מאת: תמיר

שלום, אני בן 33, בריא, לא עוסק בפעילות ספורטיבית מזה שנה. לאחר סימפטומים של לחץ בחזה, דופק מואץ וזיעה קרה פניתי למיון. בבדיקות בבי"ח: צילום רנטגן - תקין. אק"ג - סינוס 90 לדקה, ללא עדות לאיסכמיה חריפה. בבדיקות דם לא הייתה עדות לטרופונין. בבדיקת הולטר התקבלו התוצאות הבאות. אודה לדעתך. הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 51 מהירות מקסימאילית: 121 מהירות ממוצעת: 76 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפה VPC בודד. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 4 APC'S במשך הבדיקה . בשעה 05:39 נצפה מקטע קצר של Non-Sustained Atrial Tachycardia with Block בן 4 פעימות, ובמהירות כ-100 פעימות לדקה. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: נצפו קטעי סינוס אריתמיה. נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 121 פעימות לדקה. נצפו קטעי SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 51 לדקה בשעות הלילה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 76 פעימות לדקה.

תמיר שלום, בפענוח בדיקת ההולטר לא נצפתה הפרעת קצב מורכבת או מתמידה אשר יכולה להסביר את התסמינים. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לפענוח של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הקליני. כמו כן הבדיקה מייצגת את קצב הלב רק בעת הרישום. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים