יעקב פיענוח -המשך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/02/2015 | 08:03 | מאת: יעקב- פענוח בדיקת אקו במאמץ

תודה רבה על תשובתך המלומדת והמהירה, אני חייב להוסיף ולשאול, אם אני במשך 25 שנה עושה ספורט הליכה של 15 ק"מ יום יום בכל מזג אויר ללא בעיה, רוכב על אופניים (לא חשמלי) 30 ק"מ . לחץ דם בבוקר 110/70 דופק במנוחה 60 ולמטה מזה, אין מחלות נוספות,כולסטרול 105 , מעולם לא לקחתי תרופה לנושא הלב, ואין לי שום הרגשה של כבדות בהליכה , האם אתה חושב שמותר לי להמשיך בספורט זה והאם יש סיכון בזה, אגב, כמה חמור החסימה . אני מאד מודה לך על התשובה ,כי זה מערער לי את כל האיזונים של השפיות ואני פתאום פוחד לעשות ספורט, האם יש הצדקה?תודה

יעקב שלום, אם אכן מדובר בקרדיומיופתיה היפרטרופית עם חסימה במוצא חדר שמאל, יש להגביל פעילות גופנית ולהתיעץ עם קרדיולוג באופן פרטני ולא אינטרנטי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים