פענוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/02/2015 | 18:47 | מאת: יעקב- פענוח בדיקת אקו במאמץ

אני בן 59, בריא , ללא לחץ דם , אבל שמן רציתי אשור לחדר כושר , נשלחתי לקו במאמץ באיכילוב , התור שלי לקרדיולוג רק בסוף אפריל ואני בלחץ.נא תן לי להבין מה המצב ,מפחיד ?? תודה !!! וזה מה שכתבו: summary:no evidence of stress induced ischemia (nagathve stree echo test) hypertrophic cardiomyyopathy with dynamic obstructionn at lvot at peak exercise the gradient across the lvot increased up to 94 mmhg normal lv size mild concentric lv hypertrophy sinificant lvh at base grade 1 diastolic dysfunction normal rv size and global systolic funtion / normal rv funtion / moderate left atrium dilatation no aortic vave regurgitation. mild to moderate mitral regurgitation. minimal tricuspid regurgitation comments: hypertrophic cardiomyopte with dynamic obstruction at lvot

יעקב שלום, האקו מעיד על עיבוי שריר הלב הגורם לחסימה במוצא החדר השמאלי ולהאצת זרימת הדם במעבר מהחדר השמאלי לאבי העורקים. עם ממצאי האקו מומלץ להתיעץ עם קרדיולוג אשר יעריך את חומרת התסמינים, יעריך את הסיכון לפי הסיפור הקליני וימליץ על הטיפול הדרוש. לרוב דרוש טיפול תרופתי להאטת הדופק. מכיוון שבחלק מהמקרים ההפרעה היא גנטית, ייתכן שיש לשאול שאלות לגבי קרובים מדרגה ראשונה ולבצע סקירה של הילדים. תודה על פנייתך לפורום

11/02/2015 | 08:02 | מאת: יעקב- פענוח בדיקת אקו במאמץ

תודה רבה על תשובתך המלומדת והמהירה, אני חייב להוסיף ולשאול, אם אני במשך 25 שנה עושה ספורט הליכה של 15 ק"מ יום יום בכל מזג אויר ללא בעיה, רוכב על אופניים (לא חשמלי) 30 ק"מ . לחץ דם בבוקר 110/70 דופק במנוחה 60 ולמטה מזה, אין מחלות נוספות,כולסטרול 105 , מעולם לא לקחתי תרופה לנושא הלב, ואין לי שום הרגשה של כבדות בהליכה , האם אתה חושב שמותר לי להמשיך בספורט זה והאם יש סיכון בזה, אגב, כמה חמור החסימה . אני מאד מודה לך על התשובה ,כי זה מערער לי את כל האיזונים של השפיות ואני פתאום פוחד לעשות ספורט, האם יש הצדקה?תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים