קשת האאורטה מובלטת ומסויידת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/02/2015 | 18:21 | מאת: יסלוביץ יהושע

בצילום חזה נמצא הממצא "קשת האאורטה מובלטת ומסויידת" פניתי לרופא המשפחה (סגן מחלקה בבית חולים בחיפה) ונעניתי כי אין לזה טיפול ולא התייחס ברצינות. אני בן 66 מטופל בלחץ דם גבוה ללא הצלחה,סכרת מאוזנת,ושומנים בדם. האם יש צורך להתייחס לממצא וכיצד ? אודה על תשובה ממצה. יהושע

יהושע שלום, הסתיידות והתבלטות של קשת האאורטה מעידים על טרשת בדופן העורק והארכה של אבי העורקים. אם אין הרחבה או היצרות בעורק, הטיפול הוא איזון מיטבי של גורמי הסיכון, לרבות איזון מיטבי של לחץ הדם, טיפול בסטטינים והערכה קלינית של המצאות טרשת באתרים נוספים (עורקי הלב והעורקים המובילים דם למוח ולגפיים) תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים