פיענוח בדיקת ארגומטריה/א.ק.ג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/01/2015 | 00:42 | מאת: g

במסגרת בדיקות סקר תקופתיות עלו הממצאים הבאים: קצב לב במנוחה :79 א.ק.ג במנוחה: סינוס, וולטאג' נמוך, T שטוח ב AVL קיצוץ R ב-V1-V3 (מיקום/תנוחתי?) אין להשוואה. ממצאים בא.ק.ג במאמץ: שינויים ב-ST-T: לא הפרעות קצב במאמץ: לא הפרעות בהולכה: לא בפיענוח הא.ק.ג נרשמו עוד 2 דברים: NORMAL SINRS RHYTHM-NSR LOW VOLTAGE QRS BORDERLINE ECG לא סובלת מבעיות לבביות אולם יש הסטוריה של בעיות לב במשפחה. מזה כשנה מטופלת בגלוקומין לסכרת. אם תוכל לומר לי האם תוצאות הבדיקה מעידות על בעיה לבבית. תודה,

שלום רב, לפענוח של בדיקות עזר אין כל ערך כשהוא מנותק מההקשר הקליני ומהסיכון הראשוני ללקות במחלה Pretest probability. על פניו נראה שהבדיקה לא מעידה על איסכמיה, אך מבלי לדעת את גיל הנבדקת, שאר גורמי הסיכון, העומס שהושג בבדיקה, הטיפול התרופתי בעת הביצוע, תרשים האק'ג במנוחה, ממצאי הבדיקה הגופנית, ידיעת תפקוד החדר השמאלי והתגובה הקלינית, לא ניתן לשלול בעיה לבבית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים