העלאת מינון תרופה נגד כולסטרול העלתה את הכולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/01/2015 | 11:33 | מאת: איציק

עברתי צינתור לפני כשנתיים. הרופא דרש ממני להוריד את רמת כולסטרול הרע ל כ 70 מ"ג. לקחתי סטטור 20 מ"ג והכולסטרול הרע ירד ל 86. הקרדיולוג המליץ להוריד עוד ולקחתי סטטור 40 מ"ג. אחרי למעלה מחודשיים בדקתי שוב את הדם ולהפתעתי רמת הכולסטרול הרע עלתה ל 90. יחד עם זאת רמת הכולסטרול הטוב עלה ל57, בדרך כלל הוא היה בסביבות 50. האם יש הסבר לכך? תודה

איציק שלום, אין מדובר בעליה משמעותית וכמו כל מדד ביולוגי, ישנה שונות בין הבדיקות. הטיפול שהינך מקבל למניעה הוא נכון. כיום אין מדובר יותר על ערכי יעד אלא על מינון גבוה של סטטין פוטנטי, וסטטור במינון 40 מ'ג בהחלט עומד בקריטריון זה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים