קפיצת בקצב הדופק באימון משקולות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/01/2015 | 15:22 | מאת: אייל

אני בחור בריא בדרך כלל, בן 38, ללא הפרעות או מחלות מיוחדות. במהלך אימון משקולות, מיד לאחר מאמץ חריג, הרמה של משקל גבוה ביחס ליכולת, חשתי תחושת סחרחורת ונימול ברגליים ובידיים. שעון הדופק הראה דופק של 189 ביחד עם התחושות. ההפרעה הסתדרה מעצמה כעבור דקה שתיים והדופק חזר לגבולות הנורמה. האירוע אירע היום בפעם השנייה לאחר שלפני כמה חודשים אירע בפעם הראשונה. חשוב לציין כי אני סובל מפעימות מוקדמות. ומטופל באסטו 10 מג' ביום נגד חרדה. לפני שבועיים ערכתי במסגרת בדיקות סקר ארגומטריה שנמצאה תקינה. כמו כן, לפני כשלושה חודשים, בעקבות האירוע הראשון ערכתי הולטר, אקו דופלר ומיפוי לב שכולם נמצאו תקינים. במהלך ה 5 שנים האחרונות ערכתי כ 3 אקו לב, 5 הולטרים ל 24 שעות ו לופ ריקורדר לחודש. בכל הבדיקות התוצאה תקינה למעט קצת פעימות מוקדמות ובלופ ריקורדר אירוע קצר מאוד של פרפור פרוזדורים. אשמח לדעת אם "קפיצת הדופק" במהלך האימון מסוכנת ואם יש טיפול. תודה רבה, אייל

אייל שלום, באופן כללי ניתן לומר שעם מבנה לב תקין ולאחר ברור מקיף הכולל לופ רקורדר ובדיקות הולטר חוזרות ללא ממצאים, הסיכון להפרעת קצב מסוכנת הוא נמוך. מבלי לתעד את הפרעת הקצב הגורמת לתסמינים לא ניתן לומר בוודאות שאינה מסוכנת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים