הפרעה ברלקסציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/12/2014 | 17:42 | מאת: ליאור

ד"ר שלום, לאחר בדיקת אקו לב נמצא: בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E, המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי (דרגה 1) - מה זה אומר? תודה על תשובתך.

ליאור שלום, הפרעה קלה בהרפיית הלב וביכולתו לקלוט נפח של דם מבלי שהלחץ יעלה. תופעה שכיחה עם עליה בגיל ובסובלים מיל"ד או מחלת לב כלילית. לרוב ללא משמעות קלינית. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה אסור להתיחס לממצאים חלקיים של בדיקות עזר ללא הקשר הקליני. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים